Kapor na orientálny spôsob Potrebujeme: 800 g kapra 50 g oleja 40 g cibule 40 g zeleru 50 g mrkvy 50 g v oleji nakladanej papriky 100 g v octe nakladaných hríbov 10 g hladkej múky, mletá červená paprika kari korenie mleté čierne korenie soľ Postup: Kapra očistite, vypitvite, umyte, osušte obrúskom, pokrájajte na 4 väčšie kúskov (8 menších), osoľte a poprášte múkou rozmiešanou s mletým čiernym a kari korením a mletou červenou paprikou. Takto pripravené porcie kapra opečte na horúcom oleji a vyberte na tanier. Na zvyšnom oleji speňte nadrobno pokrájanú cibuľu a na rezance pokrájanú zeleninu, osoľte, podlejte lyžicou vody a prikryté duste asi 15 - 20 minút. Potom pridajte pokrájané hríby, nakladanú papriku a opečenú rybu, prikryte a ešte spolu duste asi 10 minút.
|