Kapor na francúzsky spôsob Potrebujeme: 1 menší kapor ½ kg zemiakov 1 PL tuku na vymastenie misy 2 vajcia uvarené na tvrdo 50 g strúhaného syra 1 citrón 1 PL masla citrónová šťava 2 PL kôpru posekaného nadrobno zelená petržlenová vňať potlčená rasca soľ Postup: Očistené zemiaky pokrájajte na osminky a uvarte v osolenej vode. Sceďte, poukladajte do vymastenej ohňovzdomej misy, posypte 1 uvareným vajcom na tvrdo, ktoré posekajte nadrobno, postrúhaným syrom a potlčenou rascou a navrch uložte porcie očistené ho a umytého kapra. Každú porciu niekoľkokrát narežte, do otvorov poukladajte plátky citróna, osoľte, posypte zelenou petržlenovou vňaťou, pokvapkajte rozpusteným maslom a citrónovou šťavou, vložte do vyhriatej rúry a upečte do mäkka. Hotové porcie kapra ozdobte druhým uvareným vajcom a posypte kôprom.
|