Vianočná rybacia polievka Potrebujeme: hlava z kapra 100 g ikier alebo mliečia 20 g cibule 100 g mrkvy, zeleru a petržlenu 40 g masla 50 g hladkej múky 2 dl mlieka polievkové korenie 80 g sendviča 10 g tuku zelená petržlenová vňať muškátový oriešok soľ Postup: Očistenú rybiu hlavu zbavte žiabrov a uvarte v osolenej vode do mäkka. Zeleninu a cibuľu pokrájajte na malé rezance a poduste na masle. Pridajte kúsok postrúhaného muškátového orieška, zaprášte múkou, opražte a zalejte vývarom z rybej hlavy. Ikry alebo mliečie opláchnite vo vlažnej vode, posekajte nadrobno, pridajte do polievky a všetko spolu dobre povarte. Nakoniec vložte do polievky kúsky mäsa obraté z rybej hlavy, prilejte mlieko, dochuťte polievkovým korením a osoľte. Pri podávaní vkladajte do polievky sendvič pokrájaný na rezance a opražený na tuku a posekanú zelenú petržlenovú vňať.
|