Kapor na anglický spôsob Potrebujeme: 1 kg kapra 100 g masla 2 dl hovädzieho vývaru 1 citrón 1 cibuľa pečeň z kapra sardelová pasta 1 ČL paradajkového pretlaku 2 dl červeného vína ½ ČL kari muškátový orech zelená petržlenová vňať mleté čierne korenie soľ Postup: Porcie kapra osoľte, okoreňte, obaľte posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a duste na polovici masla. Počas dusenia podlievajte hovädzím vývarom a kvapkajte citrónovou šťavou. Na druhej časti masla osobitne upražte pokrájanú cibuľu, posekanú zelenú petržlenovú vňať, posekanú pečeň z kapra, sardelovú pastu a paradajkový pretlak. Okoreňte postrúhaným muškátovým orieškom, zalejte vínom. Uvarenú zmes pretrite cez sito. Nakoniec pridajte karí a šťavu z duseného kapra, zohrejte a nalejte na porcie kapra rozložené na mise. Podávajte s opečeným chlebom.
|