Kapor na anglický spôsob  Potrebujeme:  1 kg kapra  100 g masla  2 dl hovädzieho vývaru  1 citrón  1 cibuľa  pečeň z kapra  sardelová pasta  1 ČL paradajkového pretlaku  2 dl červeného vína  ½ ČL kari  muškátový orech  zelená petržlenová vňať  mleté čierne korenie  soľ     Postup:  Porcie kapra osoľte, okoreňte, obaľte posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a duste na polovici masla. Počas dusenia podlievajte hovädzím vývarom a kvapkajte citrónovou šťavou. Na druhej časti masla osobitne upražte pokrájanú cibuľu, posekanú zelenú petržlenovú vňať, posekanú pečeň z kapra, sardelovú pastu a paradajkový pretlak. Okoreňte postrúhaným muškátovým orieškom, zalejte vínom. Uvarenú zmes pretrite cez sito. Nakoniec pridajte karí a šťavu z duseného kapra, zohrejte a nalejte na porcie kapra rozložené na mise. Podávajte s opečeným chlebom.    
                     |