Zasnežená margot Čas prípravy: 50 min Čas varenia/pečenia: 35-45 min Potrebujeme: Cesto: 1 čokoláda margot 2 vajcia 200 ml mlieka 160 g práškového cukru 2 PL oleja 2 PL rumu 240 g polohrubej múky 1 kypriaci prášok štipku mletej škorice Šľahačka: 260 ml šľahačkovej smotany 2 PL kryštálového cukru strúhaný kokos Postup: Nastrúhanú čokoládu, zmiešajte so škoricou. Pridajte cukor zmiešaný so žĺtkami, olej, rum, mlieko, múku, kypriaci prášok, a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejte na vymastenú a múkou vysypanú formu. Cesto po upečení a vychladnutí pozdĺžne rozrežte na dva pláty. Viac ako polovicu šľahačky natrite na spodný plát torty a prilepte na ňu druhý plát torty. Zvyšok šľahačky natrite na bok a vrchy torty. Kokosom posypte vrch torty.
|