Silvestrovská hovädzia polievka Potrebujeme: 1 kg hovädzieho mäsa (predného) 5 veľkých cibúľ 3 strúčiky cesnaku 3 PL masti 2 PL mletej sladkej papriky ½ mletého čierneho korenia 1 PL rasce 2 červené papriky 1 žltá paprika 1 oranžová paprika 3 PL paradajkového pretlaku 2 l mäsového vývaru petržlenová vňať soľ Postup: Pokrájanú cibuľu a posekaný cesnak orestujte na 1 PL masti. Mäso umyte, osušte, pokrájajte na kocky a prudko opečte na 2 PL horúcej masti. Pridajte cibuľu s cesnakom a posypte paprikou. Ochuťte soľou, rascou, korením a paradajkovým pretlakom. Zalejte vývarom a pod pokrievkou pozvoľna varte asi 1 hod. Pridajte očistené, na rezance pokrájané papriky a duste ďalších 30 min. Dochuťte soľou, korením. Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou a s tmavým chlebom.
|