Filé a lá Jessica Potrebujeme: 1 kg rybacieho file (kocka) hladká múka 1 veľká cibuľa 3 strúčiky cesnaku 3 feferónky 3 bobkové listy 6 bobuliek nového korenia 6 klinčekov kečup vegeta olej mletá červená paprika mleté čierne korenie Postup: Pokrájanú cibuľu opražte na oleji dozlatista. Odstavte ju, prisypte k nej 1 ČL červenej papriky a premiešajte. Pridajte rybie filé, pokrájané asi na 2 cm kocky a zalejte horúcou vodou. Pridajte vegetu, prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájané feferónky, mleté čierne korenie a zľahka premiešajte. Spolu s pridanými bobkovými listami, klinčekmi a novým korením duste pod pokrievkou asi 20 minút. Ale už nemiešajte! Potom vyberte bobkové listy, klinčeky a nové korenie. Rybie filé zalejte kečupom, v ktorom ste rozhabarkovali múku. Opäť premiešajte a nechajte zovrieť. Odstavte z ohňa a na 10 minút prikryte pokrievkou. Podávajte s kari ryžou.
|