| Polnočná polievka Potrebujeme:1,5 l vývaru z údeného mäsa
 ½ kg vianočnej klobásy
 100 g bôbu
 100 g fazule
 5 strúčikov cesnaku
 hrsť sušených húb
 300 g údeného mäsa
 100 g mäkkej klobásy
 200 g kvasenej kapusty
 400 g koreňovej zeleniny
  Postup:Údené mäso uvarte, vyberte a odložte. Do vody z údeného mäsa vložte očistenú a pokrájanú koreňovú zeleninu, kolieska vianočnej klobásy, huby, cesnak, kvasenú kapustu a vopred namočené strukoviny. Po uvarení polovicu koreňovej zeleniny vyberte, zmixujte a vložte späť do polievky namiesto zápražky. Krátko povarte. Do hotovej polievky vložte na malé kocky nakrájané údené mäso a na oleji opečenú mäkkú klobásu.
 
 |