Vianočné krémové rezy Potrebujeme: Cesto: 200 g práškového cukru 10 ČL vody 200 g hrubej múky ½ prášku do pečiva 100 g mletých orechov 20 g masla (margarínu) na vymastenie plechu 20 g hrubej múky na vysypanie plechu 4 vajcia Krém: 200 g práškového cukru 5 žĺtkov 2 dcl mlieka maslo Sneh: 250 g kryštálového cukru 60 g čokolády 5 bielkov Postup: Žĺtky s cukrom vymiešajte do peny. Striedavo k nim pridávajte vodu, hrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva, orechmi a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejte na maslom vymastený a múkou vysypaný plech a upečte. Po vychladnutí múčnik potrite krémom. Na krém rozotrite sneh vyšľahaný s cukrom a povrch koláča posypte strúhanou čokoládou. Krém: Mlieko s rozšľahanými žĺtkami za stáleho miešania uvarte na hustú kašu a nechajte vychladnúť. Osobitne vymiešajte maslo s preosiatym práškovým cukrom a k tomu po častiach primiešajte vychladnutý žĺtkový krém.
|