Pstruh na paprike Potrebujeme: 800 g pstruhov 10 g hladkej múky 40 g masla 40 g oleja 40 g cibule 100 g zelenej papriky 1 dl sladkej smotany mletá červená paprika soľ Postup: Pstruhy očistite, vypitvite, umyte a čistou utierkou vysušte. Kožu po stranách dvakrát nakrojte, potom ich osoľte, obaľte múkou rozmiešanou s mletou červenou paprikou, opečte na masle z oboch strán a vyberte na tanier. Na zvyšku masla speňte nadrobno pokrájanú cibuľu, umytú, očistenú a na rezance pokrájanú zelenú papriku, pridajte opečené pstruhy, prikryte a v mierne teplej rúre pečte asi la - 12 minút. Podávajte s uvarenými zemiakmi posypanými posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a s hlávkovým alebo s mrkvovým šalátom.
|