Pohronská kapustnica Potrebujeme: ¼ kg bravčových chvostíkov 400 g bravčového kolena ½ kg kyslej kapusty 1-2 strúčiky cesnaku 10 g sušených húb 40 g bravčovej masti 30 g hladkej múky 1 cibuľa 2 dl mlieka 1 dl kyslej smotany rasca mletá červená paprika mleté čierne korenie soľ Postup: Chvostíky a koleno umyte a dajte variť do osolenej vody. Keď je mäso polomäkké, pridajte pokrájanú kyslú kapustu a spolu varte do zmäknutia. Uvarené mäso vyberte a oberte z kostí. Do kapusty pridajte postrúhaný cesnak, posekanú rascu, mleté čierne korenie, vopred namočené a vyžmýkané huby a soľ. Z masti, múky, pokrájanej cibule a mletej papriky pripravte zápražku, ktorú zrieďte mliekom, prilejte do kapustnice a spolu povarte. Do hotovej kapustnice vložte pokrájané mäso a premiešajte. Na tanieri môžete prichutiť lyžicou kyslej smotany.
|