Filé s cesnakovou omáčkou Potrebujeme: 4 kusy rybacieho filé 80 g polohrubej múky 1 vajce 40 ml piva 80 ml olivového oleja 150 g strúhanky Omáčka: 2 veľké zemiaky 4 strúčiky cesnaku 1 ČL bieleho vínneho octu 80 ml olivového oleja mleté čierne korenie soľ Postup: Z múky, vajca a piva urobte cestíčko, v ktorom namáčajte osušené kúsky filé. Potom ich obaľte v strúhanke a pražte v oleji 2 minúty na každej strane. Pripravte si omáčku. Ošúpané zemiaky pokrájajte na kocky a uvarte a nechajte odkvapkať. K rozpučeným zemiakom pridajte roztlačený cesnak a vínny ocot, dochuťte soľou a korením a po kvapkách za stáleho miešania pridajte olej, kým zmes nie je hladká a hustá. Rybie filé podávajte teplé s cesnakovou omáčkou.
|