Pupáčiky Potrebujeme: 700 g hladkej múky 15 g droždia 2 vajcia 50 g masla 100 g práškového cukru 3 dl mlieka 300 g sušených sliviek soľ Posýpka: 4 dl mlieka 100 g medu 80 g masla 80 g práškového cukru 120 g maku Postup: Slivky pred prípravou nechajte napučať vo vode a potom ich zbavte kôstok. Z preosiatej múky, droždia, vajec, masla, cukru, mlieka a zo soli vypracujte jemné kysnuté cesto, ktoré nechajte vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkajte na veľký plát, ktorý pokrájajte na malé štvorce, do každého štvorca vložte pripravenú slivku, zabaľte, poukladajte na pomastený plech tesne vedľa seba a pomaly upečte. Upečené a vychladnuté pupáky dajte do misy, obarte vriacim mliekom premiešaným s medom, polejte roztopeným maslom a posypte cukrom, poprehadzujte, posypte pomletým makom a nechajte chvíľu presiaknuť.
|