Pstruh plnený zeleninou Potrebujeme: 4 pstruhy 1 PL hladkej múky 4 PL oleja 2 zeleninové papriky 4 paradajky 2 cibule 100 g zelených olív citrónová šťava 2 PL nadrobno posekanej petržlenovej vňate soľ Postup: Vyčistené pstruhy umyte pod tečúcou vodou, osušte, osoľte, poprášte múkou a vypražte v rozohriatom oleji z oboch strán. Zeleninové papriky očistite a pokrájajte na malé kocky, paradajky sparte horúcou vodou, olúpte a pokrájajte na menšie kúsky, očistenú cibuľu posekajte nadrobno. Pripravenú zeleninu pomiešajte s olivami, pokvapkajte citrónovou šťavou, osoľte a naplňte ňou pstruhy. Ostatnú zeleninu uložte na taniere. Navrch uložte naplnené pstruhy a posypte petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky, zemiakové hranolčeky alebo čierny chlieb.
|