Cesnakový kapor na smotanových zemiakoch Čas prípravy: 60 min Potrebujeme: 1 stredný kapor zbavený vnútorností 1 kg varených zemiakov 5 dl smotany 100 g masla ½ hlavičky cesnaku mleté biele korenie soľ Postup: Kapra umyte, osušte a nakrájajte na menšie porcie. Do každého kúska urobte nožom niekoľko pozdĺžnych zárezov. Väčšiu časť olúpaných strúžikov cesnaku nakrájajte na plátky a vložte ich do zárezov v mäse. Porcie osoľte a okoreňte. Dno maslom vymasteného pekáčika poklaďte uvarenými zemiakmi nakrájanými na plátky hrubé asi 1 cm, jemne ich osoľte, okoreňte a posypte prelisovaným zvyškom cesnaku. Na zemiaky rozložte porcie kapra. Zemiaky s kaprom zalejte smotanou a každú porciu kapra poklaďte kúskom masla. Pekáč vložte do rúry vyhriatej na 170 °C a pečte dozlata.
|