Filé na dánsky spôsob Potrebujeme: 800 g rybacieho filé 125 šampiónov 100 g masla 40 g masti 40 g múky ½ l vody 40 g masla 80 g strúhaného syra 1 citrón sardelová pasta mleté čierne korenie soľ Postup: Mrazené rybie filé pokvapkajte citrónom, osoľte a uvarte. Potom ho rozdeľte na menšie kúsky. Očistené pokrájané šampiňóny uduste na masle. Potom si pripravte omáčku so zápražky z masti a 40 g múky, ktorú zalejte ½ l vody, v ktorej ste varili rybu. Omáčku prichuťte sardelovou pastou, soľou, korením a pridajte šampiňóny. Kúsky uvareného filé poukladajte do vymastenej ohňovzdornej misy, zalejte hustou omáčkou, navrch poukladajte kúsky masla a husto posypte strúhaným syrom. Zapekajte v rúre 25-30 minút do ružova.
|