Vianočné hviezdičky Potrebujeme: 230 g hladkej múky 70 g práškového cukru 1 vanilkový cukor 140 g masla 1 žĺtok 1 PL rumu citrónovú šťavu tuk na vymastenie formičiek Plnka: Krém alebo šľahačka Postup: Do preosiatej múky pridajte práškový a vanilkový cukor, zmäknutý a na menšie kúsky pokrájaný tuk, žĺtok, rum a citrónovú šťavu. Vypracujte vláčne cesto, ktoré vyvaľkajte na plát hrubý asi 4 mm. Formičkou vykrajujte hviezdičky (alebo kvetinky). Vložte ich do formičiek na košíčky, zľahka vymastených tukom. V nich ich ešte vytvarujte (tým že okraje nadvihnete) a v mierne vyhriatej rúre upečte. Vychladnuté pečivo ozdobte tak, že do stredu kvetu nastriekajte šľahačku alebo krém a pridajte kúsok kandizovaného ovocia.
|