Pstruh na modro Potrebujeme: 4 pstruhy 6 PL octu 50 g mrkvy 25 g petržlenu 25 g zeleru 1 cibuľa 1 PL masla šťava z 1 citróna zelená petržlenová vňať 4 zrnká čierneho korenia 4 zrnká nového korenia bobkový list soľ Postup: Vypitvané pstruhy umyte pod tečúcou vodou, pokvapkajte časťou horúceho octu a nechajte odležať. Očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, celé a nové korenie, bobkový list dajte do osolenej vody, varte 15 minút. Potom do vriacej vody vložte odležané pstruhy, pridajte zvyšok octu a varte podľa potreby asi 10 minút. Uvarené pstruhy uložte na tanier, pokvapkajte roztopeným maslom a citrónovou šťavou a ozdobte zelenou petržlenovou vňaťou. Podávajte s uvarenými zemiakmi.
|