Vianočný stromček Potrebujeme: 125 g masla 3 vajcia 200 g marcipánovej hmoty 250 g múky 1 ČL prášku do pečiva 250 g práškového cukru 1,2 dl šľahačkovej smotany 100 g kandizovaných čerešní 50 g pistácií trocha soli 100 g čokolády na poliatie 2 - 3 PL hrubozmného cukru na posypanie červené a strieborné cukrové perličky na ozdobenie Postup: Maslo s vajciami a marcipánovou hmotou vymiešajte, postupne pridajte múku, prášok do pečiva, cukor, soľ a šľahačkovú smotanu a rýchlo vymiešajte na svetlý a hladký krém. Kandizované čerešne pokrájajte na malé kúsky, pistácie posekajte nahrubo a zamiešajte do cesta, ktorým naplňte vymastenú keramickú formu vianočného stromčeka a upečte. Vychladnutý stromček polejte tenkou vrstvou roztopenej čokolády, konce vetvičiek posypte cukrom a ozdobte cukrovými perličkami.
|