Kapustová polievka. Potrebujeme: 200 g kyslej kapusty 120 g údeného mäsa 80 g cibule 150 g zemiakov 60 g masti 40 g hladkej múky 1 dl hustej kyslej smotany 1 l vody rasca mletá červená paprika. celé čierne a nové korenie bobkový list soľ Postup: Údené mäso vložte do vriacej vody a uvarte do mäkka. Uvarené mäso vyberte z vývaru a pokrájajte na menšie kocky. Do vývaru z údeného mäsa vložte pokrájanú kapustu, pridajte korenie, bobkový list, rascu a varte, až kým kapusta nie je mäkká. Zemiaky pokrájajte na malé kocky a uvarte osobitne v osolenej vode. Cibuľu pokrájajte nadrobno, speňte na masti, pridajte múku a pripravte svetlú zápražku. Zápražku vylejte do vriacej polievky a varte 20 minút. Do polievky pridajte uvarené zemiaky, údené mäso, kyslú smotanu a ešte krátko povarte.
|