Vianočná rybacia polievka 2  Potrebujeme:  15 dkg očisteného kapra  1 hlavu z kapra očistenú bez žiabrov  20 dkg vnútorností z kapra  5 dkg zelera  5 dkg mrkvy  5 dkg petržlenu  10 dkg masla  15 dkg hladkej múky  mletý muškátový kvet  2 dcl sladké smotany  polievkové korenie  petržlenová vňať  smažené kocky z rožkov alebo žemle  soľ     Postup:  Varte hlavu, mäso a zvlášť rybie vnútornosti v osolenej vode. Nechajte vychladnúť a oberte mäso a vnútornosti nakrájajte na menšie kúsky. Koreňovú zeleninu uvarte domäkka a nakrájajte na rezance. Pripravte svetlú zápražku, pridajte muškátový kvet a za stáleho šľahania metličkou prilievajte precedený vývar z rýb a zeleniny. Priveďte do varu a ešte povarte minimálne 40 min. Ku koncu pridajte korenie, prilejte smotanu, osoľte, pridajte nakrájané mäso a vnútornosti a dochuťte soľou a polievkovým korením. Môžete polievku aj nahladko rozmixovať. Podávajte z nakrájaným a osmaženým rožkom alebo žemľou a zdobte petržlenovou vňaťou.     TIP: Môžete to vyriešiť tak, že z jedného kapra hlavu aj vnútornosti, na kúsky kapra odkosťujte tiež celé rebrá so zvyškami mäsa.    
                     |