Vianočná rybacia polievka 2 Potrebujeme: 15 dkg očisteného kapra 1 hlavu z kapra očistenú bez žiabrov 20 dkg vnútorností z kapra 5 dkg zelera 5 dkg mrkvy 5 dkg petržlenu 10 dkg masla 15 dkg hladkej múky mletý muškátový kvet 2 dcl sladké smotany polievkové korenie petržlenová vňať smažené kocky z rožkov alebo žemle soľ Postup: Varte hlavu, mäso a zvlášť rybie vnútornosti v osolenej vode. Nechajte vychladnúť a oberte mäso a vnútornosti nakrájajte na menšie kúsky. Koreňovú zeleninu uvarte domäkka a nakrájajte na rezance. Pripravte svetlú zápražku, pridajte muškátový kvet a za stáleho šľahania metličkou prilievajte precedený vývar z rýb a zeleniny. Priveďte do varu a ešte povarte minimálne 40 min. Ku koncu pridajte korenie, prilejte smotanu, osoľte, pridajte nakrájané mäso a vnútornosti a dochuťte soľou a polievkovým korením. Môžete polievku aj nahladko rozmixovať. Podávajte z nakrájaným a osmaženým rožkom alebo žemľou a zdobte petržlenovou vňaťou. TIP: Môžete to vyriešiť tak, že z jedného kapra hlavu aj vnútornosti, na kúsky kapra odkosťujte tiež celé rebrá so zvyškami mäsa.
|