Vianočná hviezda Potrebujeme: 200 g čokolády na varenie 200 g masla 4 vajcia 120 g práškového cukru 100 múky marhuľový lekvár na potretie 100 g mandľovej griláže a 3 PL práškového cukru na posypanie Postup: Čokoládu roztopte nad parou, pridajte maslo a vymiešajte do peny. Postupne primiešajte žĺtky, cukor, preosiatu múku a nakoniec zľahka primiešajte tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Cesto nalejte do formy tvaru hviezdy a pečte v stredne teplej rúre 45 minút. Boky vychladnutej hviezdy natrite marhuľovým lekvárom a posypte mandľovou grilážou. Z papiera vystrihnite šablónu s ľubovoľným vianočným motívom, položte na koláč a cez sito pocukrujte. TIP: Ak nemáte hviezdicovú formu, koláč upečte v okrúhlej forme a ozdobte cukrom cez hviezdicovú šablónu.
|