Vianočný kapor na kari Potrebujeme: 4 porcie kapra hladká múka olej 1 cibuľa kari 3 PL bieleho vína 3 PL kečupu petržlenová vňať mleté čierne korenie soľ Postup: Porcie kapra osoľte a obaľte v múke. Na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľu, vmiešajte kari, po spenení odstavte, zalejte vínom a duste ešte 3 minúty. Potom vmiešajte čierne korenie, kečup, nasekanú petržlenovú vňať, pridajte porcie kapra a nechajte ich 30 minút odležať. Pri tom ich raz obráťte. Potom porcie kapra umyte, zľahka osušte, vložte na rozohriaty olej a opekajte z oboch strán, celkom asi 13-15 minút. Vhodnou prílohou je zemiakový šalát, zemiaková kaša alebo opekané zemiaky a zeleninový šalát.
|